Przepis na węgierski kociołek

Mam dla Was przepis na pyszny węgierski kociołek prosto z lasu!

Potrzebujemy kociołka – najlepiej lekkiego, żeby bez problemu nosić go w plecaku, do tego łańcuch, trójnóg z gałęzi i zabieramy się za gotowanie 🙂

( nasz kociołek o pojemności 3l dostępny jest na stronie KLIK )

 

Półprodukty można przygotować w domu, a godzinę później po zawartości kociołka nie będzie już śladu 😉

Zaczynamy:

– kawałek ulubionego mięsa ( np. karkówki, piersi z kurczaka )
kroimy, przyprawiamy i podsmażamy w domu

dodajemy:

– 3 ziemniaki pokrojone w kostkę

– 3 czerwone papryki

– papryczkę chilli

– garść pieczarek pokrojonych w plastry

– posiekaną cebulkę

– koncentrat pomidorowy

Zalewamy odrobiną wody i dusimy ok 20min, dodając ulubione przyprawy + koniecznie całą paczkę słodkiej papryki, pieprz i ziele angielskie.
Można dorzucić magiczną kostkę rosołową 🙂

Całość zalewamy przecierem pomidorowym i podduszamy

Na koniec gotujemy chwilę bez pokrywy, aż zawartość kociołka zgęstnieje i wszystkie składniki będą miękkie.

Smacznego 😀 


Z takim asortymentem mrozy nam nie straszne i możemy ruszać do lasu 🙂

Gotowi 😀 ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Żaden mops nie ucierpiał podczas gotowania 😀

 

 

Dodaj komentarz