Ostra jaglanka z awokado i zbiór owsianek

Kolejna propozycja pożywnego śniadania.
Tym razem dla odmiany od wszystkich oklepanych, owocowych owsianek, w miseczce ląduje kasza jaglana. Równie zdrowa i pyszna. A jeżeli zostanie nam garstka  z wczorajszego obiadu, możemy wyczarować z niej super śniadanko.

Dla urozmaicenia nie na słodko, a wytrawnie 🙂

Ugotowaną wcześniej kaszę podgrzałam.
Żeby nie była sucha dodałam łyżkę pasty paprykowej – ajwar.
Sprawdzi się też wszelkiego rodzaju pesto.
Do tego awokado,
pomidorki koktajlowe,
papryczkę pepperoni,
orzechy włoskie,
liście szpinaku baby.
Doprawiłam solą, pieprzem.

Bardzo prosto, smacznie, kolorowo i zdrowo 😉

Trochę już przynudzałam z tymi owsiankami, ale nic nie poradzę, że tak bardzo mi posmakowały i można z nimi nieźle poszaleć 😉  Warianty są nieograniczone. We wszystkich propozycjach można zamiennie używać płatków owsianych i wszelkiego rodzaju kasz (np. kasza jaglana z mlekiem, bananami i malinami… mniam  ). Zamieszczę po raz ostatni garść zdjęć moich ulubionych smaków, które pojawiały się już na Facebooku i dam im spokój na blogu. ( Chyba, że jakiś nowy smak zwali mnie z nóg 😉 ).

Mocno owocowa:
kiwi, mandarynki, granat, orzechy nerkowca:


Kokosanka:
wiórki kokosowe, ananas, banan, mandarynki, rodzynki

Rozgrzewająca
starte jabłko, imbir, cynamon, suszona żurawina, orzechy włoskie

Dyniowianka:
pieczona dynia, gruszka, suszona żurawina, orzechy włoskie, cynamon

Krówkowa:
tzw. krówki ciągutki, orzechy laskowe, śliwki, cynamon

Bananowo-malinowa
zmiksowany banan z maliną + płatki owsiane

0 thoughts on “Ostra jaglanka z awokado i zbiór owsianek

Dodaj komentarz