Cynamonowe jabłuszka

Macie ochotę na coś typowo jesiennego :)?
Oto cynamonowe jabłuszka – w sam raz na deser albo przekąskę.
Z tego przepisu możemy zrobić chipsy jabłkowe lub plasterki jabłek smakujące jak placuszki – do jedzenia widelcem.  
Robi się je naprawdę szybko 🙂
Jabłka razem z ogryzkiem kroimy na cienkie plasterki.
Ja użyłam 3 dużych jabłek, dwóch różnych gatunków.
W szklance wymieszałam łyżkę miodu ( lekko podgrzałam żeby był bardziej płynny )
z łyżką cynamonu.
Jabłka ułożyłam na papierze do pieczenia, 
posmarowałam miksturą
i włożyłam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 25 min.
Jeżeli chcemy żeby jabłka wyszły bardziej jak placuszki wystarczy 20 min,
jeżeli chcemy zrobić chrupiące chipsy jabłkowe, w zależności od piekarnika pieczemy ok 30 min.
Ja nie mogłam się zdecydować i wybrałam opcję pośrednią – placuszki z chrupiącymi brzegami 😉
Aromatyczne jabłuszka prosto z piekarnika

0 thoughts on “Cynamonowe jabłuszka

Dodaj komentarz