Moja ulubiona jesienna sałatka z gruszką, żurawiną i orzechami

Ostatnio jest to moja ulubiona tzw. jesienna sałatka.
Jem ją różnych wersjach – czasami zamiast szpinaku daję rukolę, a zamiast mozzarelli ser feta.
W dzisiejszym wpisie podam składniki na sałatkę ze zdjęcia.
Składniki:
– świeży szpinak 
– gruszka
– ser mozzarella
– odrobinę czerwonej papryki
– pokruszone orzechy włoskie
– suszona żurawina
Do tego sos miodowo-musztardowy:
musztarda, dużo miodu, sól, pieprz, odrobina oliwy z oliwek i wody.
Sos podajemy osobno.
Jak dla mnie pyszne połączenie, idealne na jesień:)

Koleżanka ostatnio odkryła w Biedronce świetne silikonowe lunch boxy za 19zł ( powinny jeszcze być :)! ).
Ja wybrałam z 2 komorami, rozkładanym widelczyko-łyżeczką i pojemnikiem na sos. W sam raz na tego typu sałatki. Duża pojemność i nic nie wycieka, a po jedzeniu można je sprawnie rozpłaszczyć i nie zajmują dużo miejsca  torebce. Od teraz każdy bierze w nich coś dobrego na uczelnię :).
Nasze lunch boxy 🙂 Tutaj wersja z serem feta i rukolą
 Udanej niedzieli :)!
A u mnie leniwy, słodki weekend 🙂

Dodaj komentarz