Tosty z figami w dwóch odsłonach

Uwielbiam wszelkiego rodzaju tosty i bagietki. Dla urozmaicenia jem je czasami np. z awokado lub gruszką, a dzisiaj wypróbowałam wersję z figami.
Zobaczcie którą kanapkę wolicie 🙂
Propozycja nr 1 
kromki chleba podpieczone w tosterze
biały ser
+
figi pokrojone w plasterki
duża ilość miodu
kilka listów rukoli dla przełamania smaków

Propozycja nr 2 

podpieczona bagietka
serek pleśniowy
(chwilę podgrzewamy w mikrofalówce lub piekarniku)
plasterki figi
+
dużo miodu
+
prażone migdały

Z ciekawostek – ostatnio nawet polubiłam e-booki.
Kiedyś nawet nie chciałam o nich myśleć. Bardzo lubię czytać książki, a cały urok polega właśnie na przewracaniu kartek, oglądaniu okładki czy wąchaniu świeżo kupionych książek. Jednak mając wolny wieczór strasznie mnie nosiło, żeby już teraz przeczytać coś ciekawego. Typowy jesienny klimat: już ciemno, siedzę wygodnie pod kołdrą, na zapalonym kominku powoli roztapia się wosk o zapachu tarty karmelowej… Brakuje tylko książki…;/ Nie wytrzymałam i zalogowałam się na woblinku. Wybrałam książkę „Botanika duszy” autorki „Jedz, módl, się kochaj”. Muszę przyznać, że czytanie e-booka w specjalnej aplikacji imitującej książkę też jest przyjemne 🙂 Kolor kartek za bardzo nie męczy wzroku, kartki „udają” że się przewracają, a przeważnie i tak cały czas sprawdzam laptopa, więc tutaj mam go przy sobie, co jest bardzo wygodne. Takie książki też niestety nie są super tanie i zdecydowanie wolę je w tradycyjnym wydaniu, ale przyznaję, że największym plusem jest to, że gdy jesteśmy w potrzebie książkę można mieć już po paru minutach 🙂
„Botanika duszy” jak na razie bardzo mi się podoba i moim zdaniem jest dużo lepsza od poprzednich książek autorki 😉

Dodaj komentarz