Mozzarella z sosem truskawkowym, prażonymi migdałami i lawendą

Przedstawiam Wam coś niesamowicie pysznego do grzanek lub tostów francuskich.
Ser mozzarella podany na słodko z sosem truskawkowym, migdałami i lawendą….
Ostatnio urozmaicam w róży sposób tosty, omlety itp. a to jest po prostu doskonałe 😉
Truskawki kroimy na ćwiartki, posypujemy cukrem ( 2 łyżeczki ),
wrzucamy na chwilkę na patelnię bez tłuszczu, żeby puściły sok.
Kulkę mozzarelli kroimy na plastry,
polewamy truskawkowym sosem z kawałkami truskawek,
posypujemy prażonymi płatkami migdałów,
układamy kwiatki lawendy.
Samych kwiatków nie jadłam, ale sos truskawkowy przechodzi lawendowym aromatem.

0 thoughts on “Mozzarella z sosem truskawkowym, prażonymi migdałami i lawendą

  1. Ależ mi narobiłaś smaku na to cudo…tylko kwiatków lawendy nie mam ale pewnie można je zastąpić suszonymi…
    Miłego weekendu 🙂 a w wolnej chwili zapraszam do mnie na ,, prace ręczne,, :)))

Dodaj komentarz